Pravne informacije

Naziv: OBRT ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS (OBRT MARLAIS)
Sjedište tvrtke: METOHIJA 12, 20230 STON

OIB: 86950845554
PDV ID br. HR86950845554
IBAN: HR7424070001100363132 otvoren u:  OTP banka Dubrovnik
Sjedište banke: Vukovarska ul. 19, 20000, Dubrovnik, Hrvatska
Registarski sud: Trgovački sud u Dubrovniku, MBS: 97233480

Uvjeti poslovanja

Ovdje možete vidjeti naše Uvjete poslovanja. Preporučujemo da ih detaljno proučite prije kupnje bilo kojega od naših proizvoda, te nam se obratite u slučaju eventualnih nejasnoća.

Internet trgovina marlais-vinarija.hr sastavljena je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obaveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

 

KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Europske Unije te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini marlais-vinarija.hr sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika koji je stariji od 18 godina.

 

Alkohol ne prodajemo osobama mlađim od 18 godina.

 

POTROŠAČ
Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

PRODAVATELJ
Prodavatelj je OBRT ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS, METOHIJA 12, 20230 STON
OIB: 86950845554

 

CIJENE
Sve cijene prikazane u trgovini marlais-vinarija.hr izražene su u eurima te prikazane u hrvatskim kunama (kn) konverzije 1 eur= 7,5345 kn za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene).
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

 

FOTOGRAFIJE I OPISI
Pojedine fotografije i opisi pojedinih proizvoda vlasništvo su OBRTA ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS i ne smiju se koristiti bez našeg odobrenja. Jednaki su stvarnim proizvodima u našoj internet trgovini. Moguća je promjena boja artikla.

 

NARUČIVANJE
Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine marlais-vinarija.hr
Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

 

Ukoliko želite naručiti više od 12 boca vina, molim da nas o tome obavijestite kako bismo vas obavijestili o dostavi i troškovima dostave.

 

PLAĆANJE
Kupac plaćanje može izvršiti jednom od sljedećih načina:

– Bankovnim nalogom na poslovni račun: HR7424070001100363132, SWIFT: OTPVHR2X

 – Po pouzeću – iznos narudžbe potrebno je platiti ovlaštenoj osobi Kurirske službe prilikom dostave narudžbe na adresu Kupca

Naručenu robu možete platiti u bilo kojoj banci ili online bankarstvom, nalogom na transakcijski račun OBRTA ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS. Podaci za plaćanje preko bankovnog naloga generiraju se automatski, prijemom narudžbe na Kupčev e-mail u zaglavlju narudžbe. Po prijemu vaše narudžbe i zaprimljene uplate, prodajni referent sastavit će račun i poslati ga na vaš e-mail ili zajedno s robom u paketu. Vaše narudžbe obrađujemo od 9 do 15 h od ponedjeljka do petka, zato je za narudžbe poslane izvan toga vremena potrebno pričekati prvi sljedeći radni dan. Narudžbe će biti poslane nakon uplate na naš poslovni račun.

Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje bankovnom transakcijom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

 

DOSTAVA

Pošiljke dostavljamo u slijedeće države Europske Unije: Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Češku, Mađarsku, Njemačku, Slovačku, Belgiju, Dansku, Estoniju, Francusku, Irsku, Italiju, Litvu, Latviju, Nizozemsku, Poljsku, Portugal, Španjolsku, Bugarsku, Finsku, Grčku, Rumunjsku, Švedsku te u UK. Za dostavu u Sjedinjene Američke države molim vas naručite proizvod na web stranici www.croatianpremiumwine.com.

Cijena dostave ovisi o državi pošiljanja te je fiksna za paket od 6 boca te za paket o 12 boca. Obrt Marlais dozvoljava si promjene cijena dostave u skladu s troškovnikom kurirske službe bez prethodne najave. Cijenu dostave artikla u pojedinu državu možete pogledati odabirom proizvoda te unosom države prije naplate.

Naručene proizvode predajemo kurirskoj službi GLS ili DPD najkasnije u roku od 3 radna dana (ukoliko je proizvod na zalihi) po primitku Vaše uplate odnosno uplate na naš bankovni račun ili ako je riječ o narudžbi pouzećem.

Kupljene proizvode primit ćete na adresu navedenu u narudžbi u roku 1 – 15 dana, (ovisno o mjestu i državi dostave) osim proizvoda za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke. Subote i nedjelje ne računaju se u rok dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi ili u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio Internet trgovini marlais-vinarija.hr bez isporuke kupcu i sl.), Internet trgovina marlais-vinarija.hr ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i ne obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine marlais-vinarija.hr kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka na broj telefona: +385981748427.

Ukoliko Kupac ne primi pošiljku u roku od 15 dana od izvršenog plaćanja, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Prodavatelju, Prodavatelj će novu dostavu ponovno naplatiti.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine marlais-vinarija.hr o nastaloj situaciji kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.

Povrat robe šalje se na teret kupca na adresu: OBRT ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS, METOHIJA 12,20230 STON, ako nije drukčije dogovoreno.

Povrat proizvoda nije moguć ako je isti već bio korišten. Artikl je u slučaju povrata potrebno vratiti u originalnoj ambalaži i ne korišten.

 

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke, tj. datuma za osobno preuzimanje pošiljke.

Ako jednostrano raskinete ovaj ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, isključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke.

Povrat novca bit će izvršen na vaš IBAN. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Robu možete vratiti OBRTU ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS, METOHIJA 12,20230 STON bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Obrazac o jednostranom raskidu ugovora
Preuzmi obrazac

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

 

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Trgovački Sud u Dubrovniku.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov., br. 79/07., 125/07. -isp., 79/09. i 89/09. – isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

 

OBRT ZA UZGOJ GROŽĐA I MASLINA MARLAIS, VL.ANTE MARLAIS

Sjedište tvrtke: METOHIJA 12,20230 STON

Mob.: +385981748427
E-mail: marlais.ante@gmail.com

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 6 dana od dana primitka prigovora.

Molimo navesti ime i prezime potrošača, te adresu za dostavu odgovora.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

 

Politika privatnosti

Politika privatnosti donosi informacije o tome kako prikupljamo, koristimo i dijelimo Vaše podatke, zajedno s mogućnostima koje imate u vezi kontroliranja tih podataka. Cilj ove politike je pružiti potpunu transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo Vaše osobne podatke. Korištenjem ovih web stranica, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ove web stranice i odmah ih napustite.

Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko je to u skladu sa zakonom. Zakonski smo obavezni sve izdane fakture sačuvati 10 godina. Podatke prikupljene putem kontakt formulara i komunikacijom e-mailom čuvamo do pet godina nakon slanja upita ili završetka ugovorene usluge. Podatke o korištenju web stranice (koji nisu osobne naravi) prikupljene putem kolačića (Google Analytics) čuvamo dvije godine

Podatke prikupljamo na dva načina: kada nam ih Vi dostavite putem formulara ili elektroničke pošte, i automatski kroz korištenje naših web stranica. Informacije koje prikupljamo automatski detaljno su objašnjene u Uvjetima korištenja kolačića te ne uključuju podatke osobne naravi. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Kroz kontakt formular dostupan na web stranici te u daljnjoj elektronskoj komunikaciji prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Naziv tvrtke i OIB (neobavezno)
 • Država
 • Ulica i kućni broj
 • Grad 
 • Županija
 • Poštanski broj
 • Telefon
 • E-mail adresa
 • Napomene uz narudžbu

Kroz formular o Jednokratnom raskidu ugovora dostupan na web stranici te u daljnjoj elektronskoj komunikaciji prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Naziv tvrtke i OIB (neobavezno)
 • Država
 • Ulica i kućni broj
 • Grad 
 • Poštanski broj
 • Telefon
 • E-mail adresa
 • IBAN za povrat sredstava
 • potpis

Popunjavajući kontakt formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa Zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.

Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

 • pružanja odgovora na Vaš upit i tražene proizvode
 • naplate bilo kojeg od naših proizvoda
 • dodatnog razvijanja naših usluga

Prethodno navedene osobne podatke prikupljene putem kontakt formulara ili u daljnjoj komunikaciji e-mailom nećemo koristiti u svrhu slanja newslettera, publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala. Korisnike ćemo prije prikupljanja osobnih podataka u svrhu marketinga obavijestiti o namjeravanoj obradi osobnih podataka, te ćemo osigurati njegovu suglasnost te mu isto tako omogućiti da se takvoj obradi usprotivi.

Ne prodajemo osobne informacije naših korisnika. Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o klijentima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza. Svi se osobni podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Informacije o Vama možemo otkriti našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici ili dobavljači, a koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili obradu informacija u naše ime. Od naših zaposlenika, vanjskih suradnika i dobavljača zahtijevamo da poštuju Pravilnik o privatnosti podataka koje dijelimo s njima.

Skip to content