Pelješka vina Marlais

Pri samom spomenu na pelješka vina, većini ljubitelja božanskog nektara prvi je sinonim Plavac mali. Ova moćna sorta grožđa tamnoplavih slatkih čvrstih bobica, dala je prvo crno vino u Hrvatskoj sa zaštitom zemljopisnog podrijetla još davne 1961. godine.

Premium Pelješac Wine Marlais

Naša obitelj već je sedam generacija dio tradicije uzgoja ove autohtone dalmatinske sorte i kreiranja autentičnih vrhunskih vina Škarpa, Atento, Rose Michelle i Artist u jedinstvenoj mikroklimi strmih obronaka Ponikava. Pomnom selekcijom grozdova, te jedinstvenim procesom maceracije i fermentacije, kreirali smo tri prekrasno balansirana crna vina i jedno rose vino za različite ukuse i prigode. Štoviše, naš obiteljski vinogradi dom su i drugih autohtonih dalmatinskih sorti, kao što su Rukatac, Pošip i Dubrovačka malvasija. Ljubitelji bijelih vina, uživat će u našim vinima Dišpet i Rišpet, kreiranim kupažom ovih bogatih lokalnih sorti.

Peljesac Winery Marlais Tasting Room

Bilo da tražite puno i moćno vino, ili nešto voćno i laganije, javite nam se i rado ćemo vam pomoći pri izboru. Svako vino poznajemo još od bobice od koje je nastalo i ako nam iznesete svoje preferencije, ponudit ćemo vam vino koje je idealno za vaš ukus te savjetovati vas oko čuvanja i odležavanja vina, te sparivanja s vrhunskim obrokom.

ROSE MICHELLE suho rose vino od Plavca malog

Ovo vrhunsko vino napravljeno od autohtone dalmatinske sorte Plavac mali nosi mekoću, koja je sasvim suprotna grubom krškom terenu na kojem su rasli naši trstovi. Zato je naš Rose Michelle jedinstvena kombinacija dviju krajnosti, karakterne moćne sorte grožđa od koje je napravljeno i mekanog bogatog okusa izuzetne svježine, savršenog za duge sparne ljetne dane i noći.

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 12,5% – 13,5%.

Od 16,00  (120,55 kn)

RIŠPET – suho bijelo vino

Kupaž dalmatinskih sorti Rukatac, Pošip i Dubrovačka Malvasija uz jednogodišnje sazrijevanje u barrique bačvama te dugo odležavanje na finom talogu uz stalno miješanje, daje vrhunsko suho bijelo vino Rišpet. Ovo vino boje starog zlata ima puno tijelo i zrele arome koštuničavog voća, što ga čini izvrsnim pratiteljem rižota s morskim plodovima i kremastih sireva.

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 13% – 14%.

Od 31,00  (233,57 kn)

DIŠPET – suho bijelo vino

Ljubitelje suhog bijelog vina punog dugotrajnog okusa i elegantnog tijela, oduševit će Dišpet, vrhunsko vino obitelji Marlais nastalo kupažom domaćih dalmatinskih sorti: Rukatac, Pošip i Dubrovačka Malvasija. Kako bi zadržalo prozračnost i svježinu, vino Dišpet je odležano u inox bačvama. Ovo harmonično vino bogato svježinom i slasnim voćnim aromama, najviše ljubi bijelu ribu i kamenice. .

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 14% – 16%.

Od 16,00  (120,55 kn)

ŠKRAPA – suho crveno vino

Vrhunsko suho vino Škrapa od sorte Plavac mali, odležano u hrastovim bačvama 48 mjeseci (4 godine), zadovoljit će svojim živim taninom i punim tijelom robusne kvalitete najveće ljubitelje ove autohtone dalmatinske sorte. Vino Škrapa nastaje fermentacijom probranog grožđa sa trsova starosti između 30 i 65 godina, na kojima se ostavlja samo jedan kilogram prinosa ili manje.

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 14% – 16%.

Od 19,00  (143,16 kn)

ARTIST – crveno polusuho vino

Od ručno probranog grožđa sa najboljih trsova Plavca malog, starih 65 godina, dolazi naše vrhunsko crveno polusuho vino Artist. Sočne bobice prepune šećera beru se kasno, te se nakon kratke maceracije fermentiraju i odležavaju 24 mjeseca u hrastovim barrique bačvama. To ovom vinu daje puni okus zrelih šljiva i suhih bobica, što ga čini najboljom pratnjom tamnoj čokoladi i kremastim kolačima sa lješnjacima i bademima.

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 15% – 17%.

Od 16,00  (120,55 kn)

ATENTO – crveno vino

Bujni trsovi Plavca malog starosti između 15 i 30 godina stasali na škrtom krškom terenu sa više od 2800 sunčanih sati godišnje dali su naše vrhunsko vino Atento. Nakon ručne berbe i odabira samo najboljeg grožđa, ovo vino je odležalo u hrastovim bačvama 24 mjeseca te nakon toga u bocama 24 mjeseca, što mu daje voćan i elegantan buke sa srednjim tijelom, mekih tanina. Ovo vino ljubi polu-tvrde sireve, pršut i jela od crvenog mesa.

Boca: 0,75 l. Alkoholi: 13% – 15%.

Od 16,00  (120,55 kn)

POSJETITE NAS

Radnim danom

9 – 20h

Vikendom

9 – 19h

Molimo nazovite barem jedan dan prije Vašeg dolaska.

PRATITE NAS

KONTAKTIRAJTE ANS

Telefon

+385 (0)98 936 1906 (Ante Marlais)
+385 (0)98 174 8427 (Marijana Marlais)
+385 (0)20 753 045 (fiksni)

Napišite recenziju

<p>Tripadvisor recenzije</p>
Google maps
Skip to content