Vinarija Marlais

“Tko ima dobro vino ima dobrog prijatelja”

Vrhunska pelješka vina

Poluotok Pelješac – mjesto gdje sunce, more i kamen stvaraju savršen dom Plavca malog lokalne dalmatinske sorte koja uzima najbolje od „škrte zemlje“ i daje božanstveni nektar.

Nedaleko od najdužih zidina u Europi, u Stonu, smjestilo se mjesto Ponikve – dom obitelji Marlais koja vuče korijene iz Francuske. Obitelj dolazi na Pelješac u 17. stoljeću i donosi znanje koje svaki Francuz ima (kako napraviti sjajno vino) . Marlais vinarija je smještena nedaleko od starog Napoleonovog puta izgrađenog na početku 19. stoljeća.

Pelješka vina su u svijetu poznata kao visokokvalitetni proizvodi. Kušajte autohtone dalmatinske sorte grožđa Plavac Mali, Rukatac, Pošip i dubrovačku Malvaziju od kojih se prave naša vina.

NAŠA VINA       BROŠURA 

Virtualna šetnja

 

Naši vinogradi

Proces proizvodnje peljeških vina započinje u našim vinogradima, smještenim na tri pozicije na južnim padinama poluotoka koja je poznata po bogatoj insolaciji. Poluotok je jako pošumljen, krčenjem se stvara plodno tlo koje je idealno za sadnju loze. Također, obitelj je sagradila suhozide kako bi se zaustavilo odronjavanje tla uslijed jakih kiša i vodenih tokova.

Proizvodimo 15-20 tisuća boca i oko 10 tisuća litara refuznog vina godišnje. Obiteljski vinogradi broje 23.000 čokota na 3 hektara zemlje. Obrada tla je ručna, bez mogućnosti upotrebe strojeva zbog šljunkastog i strmog tla.

GALERIJA

Kušaonica

Kušaonica se prostire na 120 kvadratnih metara i može primiti više od 50 ljudi. U kušaonici naši gosti mogu kušati naša vina i domaće proizvode kao što su likeri, ušećereni bademi i organsko maslinovo ulje. Mogu posjetiti i podrum gdje skladištimo vino i gdje se nalaze drvene bačve. Također postoji mogućnost obilaska vinograda prema prethodnom dogovoru, gdje se mogu vidjeti naši čokoti stari između 4 i 60 godina.

GALERIJA

O nama

Obiteljska tradicija u proizvodnji pelješkog vina je u obitelji Marlais već 7 generacija. Prošlo je mnogo vremena od kada su zasađeni prvi nasadi, koje i danas obrađujemo. Dočekivamo goste s toplom dobrodošlicom. Svima koji dođu u našu vinariju rado pričamo o cijelom procesu pravljenja vina i svega ostalog vezanog za vino. Zaista uživamo pokazati svakom gostu koji kuša naša vina koliko ljubavi i napora smo uložili da bismo postigli ovo što imamo danas.

Tradicionalni način obrade zemlje i proizvodnje vina utkan je u svaku kap našeg vina. Od samog početka do kraja svi članovi obitelji slijede proces i tradiciju proizvodnje vina kako su nas učili naši preci.

GALERIJA

Winery Marlais Ston TripAdvisor

Hard working 8 generations of wine producing

“Wow was it amazing to see how hard they work to produce such amazing wines. I personally am not a wine drinker at home but have found a love for Croatian wines. From the moment we arrived at the winery we were greeted like family…

welltraveled818, New York, TripAdvisor

Winery Marlais Ston TripAdvisor
Welcoming and wonderful Wine

“We arrived at end of white crush. The owner was warm and welcoming. Tasting flights came with oil and cheese and nuts. Dry white is delicious with mineral finish. Reds were excellent. Definitely a place to visit.

Pradeep , North Carolina, TripAdvisor

Winery Marlais Ston TripAdvisor
Fabulous wines

“We were welcomed into this small family vineyard and given an interesting talk and shown the cellars. Mrs Marlais is speaks good English and has a good sense of humour as well as being extremely knowledgeable about the culture of their wines. They ship cases too!

Bintymatthews, Gloucestershire, TripAdvisor

POSJETITE NAS

Radnim danima

09 - 18 h

Vikendima

09 - 16 h

Molimo nazovite barem jedan dan prije Vašeg dolaska.

Pratite nas

Kontaktirajte nas

Telefon

+385 (0)98 936 1906 (Ante Marlais)
+385 (0)98 174 8427 (Marijana Marlais)
+385 (0)20 753 045 (fiksna linija)

Napišite recenziju

Tripadvisor reviews
Google maps
Skip to content